Menu

Nå kommer finværet

Den neste uken blir det mye fint vær med sol og rolige vindforhold. I fjellet er det ventet strålende skiforhold.

Etter nok en lang periode med mye sterk vind og store nedbørsmengder, melder meteorologene nå at vi kan se frem til en drøy uke med mye fint vær.

For de som har vinterferie kommer været som bestilt. Det er ventet mye sol og strålende forhold også i fjellet.

Skredfaren er også langt mindre nå enn den siste uken. Det ventes moderat skredfare (nivå 2) de første dagene av uken.

Av Egil M Solberg | 18.02.2018 09:31:56

To mann i arresten

Det har vært en rolig natt med få oppdrag for politiet natt til søndag. Likevel er det to mann i arresten i morgentimene. De er begge er hentet inn etter ordensforstyrrelser.

Plagsom gjest på privatfest
Nattens første innbringelse gjeldt en ordensforstyrrelse på en privatfest. Det var en mann i 20-årene som oppførte seg dårlig og ble hentet av en politipatrulje. Han var da så sterkt beruset at han ikke kunne ta vare på seg selv. Dermed ble det overnatting i drukkenskapsarresten for mannen. Han er imidlertid ikke anmeldt.

Pågrepet etter husbråk
Politiet har i natt også måtte rykke ut etter meldinger om husbråk. Det oppsto en heftig krangel mellom et samboerpar, og politiet ble bedt om å hjelpe til. En mann i 40-årene ble hentet inn i arresten. Han var beruset og skal ha vært fysisk mot kvinnen. Det var søndag morgen fortsatt uklart hva som hadde skjedd.

Slagsmål mellom mann og dame
En dame og en mann havnet i slagsmål med hverandre i Kopervik også i natt. Det var ved 01-tiden at politiet måtte gripe inn overfor de to kamphanene. De to som var involvert er henholdsvis en 47 år gammel dame og en 51 år gammel mann. De ble begge bortvist fra stedet.

Av Egil M Solberg | 18.02.2018 07:03:39

Dame i slagsmål

En dame og en mann havnet i slagsmål med hverandre i Kopervik i natt.

Det var ved 01-tiden i natt at politiet måtte gripe inn overfor de to kamphanene i Kopervik.

– En politipatrulje var på stedet og fikk slutt på ordensforstyrrelsen, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Det var to personer som kranglet og sloss.

– De to som var involvert er henholdsvis en 47 år gammel dame og en 51 år gammel mann, sier operasjonslederen.

De ble begge bortvist fra stedet.

Av Egil M Solberg | 18.02.2018 06:15:48

Frontkollisjon og promillekjøring

En bilfører er mistenkt for promillekjøring etter en frontkollisjon i Kvinnherad lørdag ettermiddag. Det er ikke meldt om alvorlig personskade.

Det var ved 12.55-tiden lørdag ettermiddag at det ble meldt om kollisjon mellom to kjøretøy på riksvei 48, ved Raudstein i Kvinnherad.

– To personbiler kolliderte i en møteulykke. Det ble store materielle skader på bilene, men det er ikke meldt om alvorlig personskade, opplyser operasjonsleder ved Vest politidistrikt.

Det var kun fører i hver av bilene.

– Patruljen fra politiet fikk snakket med vitner til hendelsen. Dette førte til at en bilfører ble tatt med til den lokale legevakten. Det er mistanke om promillekjøring, sier operasjonslederen.

Trafikken gikk som normalt igjen ved 13.50-tiden.

Av Egil M Solberg | 17.02.2018 15:25:19

Kjørt i fjellveggen og tok fyr

Det oppsto brann i en bil som kolliderte med fjellveggen i Suldal i formiddag. Det var en 68 år gammel mann som kjørte bilen. Han ble tatt med til Haugesund sykehus i ambulanse.

Det var ved 11-45-tiden at det ble meldt om ulykke i Suldal lørdag.

– Vi fikk inn melding om at en bil hadde kjørt inn i fjellveggen mellom Ropeid og Hebnes, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Bilføreren var oppegående og ikke alvorlig skadet.

– Det oppstod brann i bilen etter kollisjonen, forteller operasjonslederen.

Brannen ble imidlertid raskt slukket av en forbipasserende.

– Alle nødetatene ble sendt til stedet, avslutter operasjonslederen.

Bilfører som kjørte i fjellveggen er tatt med til Haugesund sykehus av ambulanse.

– Han har muligens en bruddskade i en hånd. Det er ikke mistanke om rus. Bilen blir hentet av bilberging, sier operasjonslederen.

Av Egil M Solberg | 17.02.2018 11:59:35

Brann hos Eramet

En anleggsmaskin kom i brann inne på fabrikken til Eramet i Sauda i formiddag.

Det var ved 10.40-tiden lørdag at nødetatene ble sendt til fabrikken.

– Vi fikk inn melding om brann i en dumper inne på området til Eramet Norway i Sauda, sier operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Nødetatene ble sendt til stedet.

– Etter kort tid fikk vi tilbakemelding om at brannvesenet hadde kontroll på stedet, sier operasjonslederen.

Det var ikke fare for spredning og ingen personer kom til skade.

Av Egil M Solberg | 17.02.2018 10:55:17

Utvist etter misbruk av «gartnerordning»

Åtte østeuropeere er utvist etter misbruk av praktikantordningen. Det er særlig gartnerier i Rogaland som ifølge politiet har misbrukt ordningen.

Gartnerier i Norge kan sysselsette ufaglærte praktikanter fra land utenfor EØS-området, eksempelvis Ukraina og Hviterrussland, til kraftig redusert lønn til en ufaglært, melder Aftenbladet.

Geir Pollestad har angrepet Hadia Tajik (Ap) for å henge ut folk i Stortinget etter at hun anklaget gartnerier i Rogaland for å bruke «oppskriften på sosial dumping», skriver avisa.

Nå vil regjeringen stramme inn på ordningen.

– Vi støtter forslaget fordi praktikantbestemmelsen er misbrukt, av særlig gartnerier, over lang tid, skriver politiinspektør Leif Ole Topnes, leder ved felles enhet for utlending og forvaltning i Sør-vest politidistrikt, i et brev til Politidirektoratet (POD) 24. januar.

Politiinspektøren sier til Aftenbladet at de har flere saker der tredjelandsborgere (fra land utenfor EØS-området) har framlagt falsk dokumentasjon som avdekker at de likevel ikke er under utdanning.

Av Egil M Solberg | 17.02.2018 10:32:05

Sprengkulde til uka

Et sjeldent værfenomen fører til sprengkulde og fint vintervær neste uke. Grunnen til kuldeperioden er en såkalt brå stratosfærisk oppvarming.

I forrige uke varslet Uni Research og Bjerkenessenteret tørt og kaldt vær på Vestlandet og nordover fra denne helgen av. Nå viser det seg at fenomenet først vil slå til på mandag.

– Høytrykket vil bygge seg opp i helgen, men konsekvensene ser ut til å slå inn mandag i neste uke, sier Kolstad til BT.

Det er ventet at perioden vil vare i vel en uke.

Av Egil M Solberg | 17.02.2018 10:15:18

Kjempet for livet i halvannen time

34 år gamle Eivind Brimsø ble begravd av et snøras og måtte kjempe alene i halvannen time for å komme seg løs. På et tidspunkt var i ferd med å gi opp og trodde han skulle dø.

– Jeg hadde ikke sjans til å røre meg. Da forsto jeg det var alvor, sier han til NRK.

Det var sist helg at mannen fra Jørpeland opplevde alle skigåeres mareritt da han ble tatt av et skred med en bredde på 50 til 100 meter.

Vinterferien med familien utviklet seg plutselig til et mareritt. Den fjellvante skigåeren hadde ingen mulighet til å komme seg unna da raset startet rundt 30 meter over han. Mannen var alene og ingen visste at han var tatt av raset.

– Jeg forsto at ingen kom til å hjelpe meg, forteller Eivind Brimsø til NRK.

Flere tonn med snø trykket Brimsø mot en hyttevegg. Der ble han liggende. I fosterstilling.

På hytta satt familien lykkelig uvitende om hva han gikk gjennom.

– Jeg måtte kjempe … Jeg kunne jo bare ha ligget der. Det var ikke her jeg ville dø. Han fikk løsnet den ene armen. Han laget seg en lomme foran ansiktet. Et pustehull, forteller han til NRK.

Han kjempet i halvannen time før han kom seg løs, skriver kanalen.

Av Egil M Solberg | 17.02.2018 10:07:30

Mange innbrudd i vinterferien

Vinterferie er synonymt med mange innbrudd. Det opplyser forsikringsselskapet Tryg i en pressemelding.

– Dessverre er ferietid også innbruddstid. Vi ser at antall innbrudd stiger når det er ferie og mange er bortreist. Man tror kanskje at dette kun gjelder om sommeren, men enhver ferietid er høytid for tyver, spesielt de som «lever» av vinningskriminalitet, sier Øyvind Setnes, forebyggelsesekspert i Tryg
Forsikring.

Denne uken har det vært vinterferie på Haugalandet og andre steder, og de neste dagene forventer forsikringsselskapene en økning i antallet saker som omfatter innbrudd.

Den neste uken er det vinterferie blant annet i Sunnhordland.

– For å forebygge innbrudd bør det se ut som dere er hjemme. La noe lys stå på.
Be naboer eller venner om å måke snø og tømme postkassen. Be de også om å kaste
søppel i søppelkassen etter hvert, og dere må gjerne låne bort parkeringsplassen
foran huset. Det gjelder å «lure» tyvene til å tro at dere ikke er bortreist på
ferie, sier Setnes.

Av Egil M Solberg | 17.02.2018 09:42:53

Lagt i bakken på kaien

En mann i 50-årene utagerte i natt ved et utested på kaien i Haugesund. Han ble lagt i bakken av vaktene og anholdt frem til politiet fikk kontroll på han.

Det var like etter midnatt at mannen i 50-årene ble plukket opp av en politipatrulje.

– Mannen oppførte seg dårlig. Det var en vekter som måtte legge ham i bakken, opplyser vaktsjef ved Haugesund politistasjon.

Mannen ble overnattingsgjest i drukkenskapsarresten, men det foreligger ingen anmeldelse.

Av Egil M Solberg | 17.02.2018 06:47:29

Tatt for skriking

En mann i 30-årene gikk i morgentimene lørdag rundt og skrek i sentrum av Haugesund. Han var sterkt beruset og fikk omsorg i drukkenskapsarresten.

Mannens skriking var til stor sjenanse for folk som bodde i området. Det var en av beboerne som ba politiet om hjelp til nattero.

– Mannen fikk overnatte i drukkenskapsarresten frem til han ble edruelig nok til å klare seg selv, opplyser vaktsjef ved Haugesund politistasjon.

Mannen ble ikke anmeldt.

Av Egil M Solberg | 17.02.2018 06:43:13

Til sykehus etter kollisjon

To personer ble i kveld fraktet til legevakten med lettere skadet etter et sammenstøt mellom to biler i Haugesund.

Tre personer var involvert, med de fremstår som lettere skadet.

– To av disse ble fraktet til legevakt og sykehuset i Haugesund for nærmere undersøkelser, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Det ble materielle skader på bilene og bilberging måtte til for å fjerne vrakene.

– Ulykken skjedde i Rogalandsgata i Haugesund ved 18.45-tiden, sier operasjonslederen.

To biler var involvert i trafikkulykken.

Av Egil M Solberg | 16.02.2018 18:55:40